Pasta met witloof en ham

Bereidingstijd: 25 minuten
Soort gerecht: Hoofdmaaltijd

Ingrediënten:

(4 personen)
8 stronken witloof
200 g ongekookte Penne volkoren
12 sneetjes rauwe ham
3 eetlepels vloeibare margarine
Balsamico azijn
Peper en nootmuskaat
Salie en peterselie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Leg de plakjes rauwe ham naast elkaar op een bakplaat voorzien van bakpapier.
  • Zet voor voor 20 minuten in het midden van de oven.
  • Zet ondertussen een pot water met zout op het vuur om de pasta in te koken.
  • Was en snij het witloof in reepjes.
  • Stoof het witloof in de margarine en kruid af en met peper, nootmuskaat en salie.
  • Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Blus het witloof met een scheutje balsamicoazijn.
  • Haal de plakjes gedroogde ham uit de oven en laat deze uitlekken op keukenpapier en verwijder de vetrand als de ham krokant is.
  • Giet de pasta af en meng deze bij het witloof.
  • Kruid eventueel nog verder af naar smaak, zout hoeft niet toegevoegd te worden, omdat rauwe ham van nature al erg zout is.
  • Dresseer de pasta op een bord, leg daarop de gedroogde ham en werk af met een beetje peterselie.

*Dit gerecht is gebaseerd op het recept van Dagelijkse kost!

Smakelijk – Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: