- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Zet ondertussen water op het vuur met een bouillonblokje om de pasta in te koken. Bereid de pasta volgens de verpakking al dente.
- Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook fijn.
- Haal vooraf de pompoenblokjes uit de diepvries om traag te ontdooien OF snijd de verse pompoen in blokjes.
- Verhit de olijfolie en stoof de ui en knoflook aan.
- Voeg de pompoenblokjes toe en kruid met paprikapoeder, tijm, peper en zout.
- Stoof deze enkele minuten en blus daarna met een beetje bouillon van de pasta.
- Stoof verder tot de pompoen gaar is.
- Mix daarna een deel van de pompoen, zodat je een pompoensaus krijgt en ook een deel van de pompoen in blokjes blijft.
- Voeg eventueel aan de saus een scheutje melk (of kookvocht) toe indien de saus te dik is, anders is dit niet nodig.
- Meng daarna alles door elkaar op het vuur, de pasta, pompoensaus, pompoenblokjes en voeg een voor een de spinazie toe.
- Voeg op het einde nog de gemalen kaas toe (hou een deel apart voor de korst) en laat deze in de saus smelten.
- Kruid eventueel nog verder af op smaak en doe alles in een ovenschaal.
- Strooi de overschot van de kaas op de pastaschotel en bak nog af tot er een mooi korstje opkomt.
- Strooi bij het serveren eventueel nog enkele geroosterde pompoenpitten bij de pasta.
*Geïnspireerd op een gerecht van Hello Fresh
Smakelijk – Liefs Sara