Pompoen wortelsoep met appelsien

Bereidingstijd: 45 minuten
Soort gerecht: Soep

Ingrediënten:

(4 personen)
4 wortels
1 ui
1 butternut pompoen
2 teentjes look
1 appelsien
2 eetlepels olijfolie
1 à 2 blokjes groente- of kippenbouillon
Komijn, tijm, rozemarijn
Blaadje laurier
Peper en zout
1,5 liter water

Bereiding:

  • Snipper de ui en de look fijn.
  • Pers de appelsien.
  • Rasp de wortelen en snij in blokjes, doe dit ook met de pompoen.
  • Verhit de olie en fruit de ui samen met de look. Voeg hier de wortelen en pompoen aan toe.
  • Voeg een snuifje van alle kruiden toe; komijn, tijm, rozemarijn peper, zout en een blaadje laurier. Laat het geheel even aanstoven en voeg daarna het water toe met de bouillon en het sinaasappelsap.
  • Als het geheel kookt laat je het verder garen op een laag vuur voor 30 minuten.
  • Als alles gaar is haal je het blaadje laurier eruit en mix je de soep met een staafmixer.
  • Voeg eventueel nog een beetje water toe als de soep voor jou te dik is.

Dit recept is geïnspireerd een recept uit de kookboek ‘Eet als een Expert Partytime’.

 

Smakelijk - Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: