Schil en snij de pompoen in blokjes, hou de helft van de pompoenblokjes apart.
Snij de ui en look in fijne stukjes.
Stoof de ui en look aan en doe hier de risotto rijst bij.
Voeg daarna de helft van de pompoenblokjes toe.
Verpulver het bouillonblokje en voeg dit ook toe.
Doe er een scheutje water bij en meng alles door elkaar. Voeg dan nog een snuifje van alle kruiden toe; peper, zout, salie, tijm, rozemarijn, komijn en een blaadje laurier.
Stoof in een andere pot ook de andere pompoenblokjes aan en voeg hier ook dezelfde kruiden aan toe . Gaar verder op een laag vuur.
Voeg telkens een scheut water toe als de risotto bijna al het vocht heeft opgenomen en roer tussendoor in je pot zodat de rijst niet aan de onderkant blijft plakken. Risotto zet je tijdens het garen op een laag tot middelmatig vuur.
Als je kooktijd* erop zit en al het vocht is opgenomen haal je het laurierblaadje eruit en voeg je de overige pompoenblokjes toe.
Voeg als laatste nog de Parmezaanse kaas toe en werk af met pompoenpitten.
* Hou rekening met de kooktijd die op de verpakking van jou risottorijst staat! Meestal is dit 20 minuten.
Serveren:
Liefhebbers van vlees kunnen er nog gebakken baconblokjes bij doen, maar dit hoeft niet.