Schil en snij de paprika’s in blokjes, doe hetzelfde met de ui en look, maar dan in fijne stukjes.
Stoof de ui en look aan en doe hier de paprikablokjes bij.
Als de paprika’s licht gestoofd zijn, doe je de helft in een ander kookpotje om daar verder te garen.
Voeg daarna de risotto rijst bij het eerste deel van de paprikablokjes.
Verpulver het bouillonblokje en voeg dit ook toe.
Doe er een scheutje water bij en meng alles door elkaar. Voeg dan nog een snuifje van alle kruiden toe; peper, zout, basilicum en een eetlepel paprikapoeder.
Voeg telkens een scheut water toe als de risotto bijna al het vocht heeft opgenomen en roer tussendoor in je pot zodat de rijst niet aan de onderkant blijft plakken. Risotto zet je tijdens het garen op een laag tot middelmatig vuur.
Wanneer de overige paprika’s gaar zijn mix je deze tot een gladde saus.
Als de kooktijd* erop zit en al het vocht is opgenomen voeg je de gemixte paprikasaus toe.
Voeg als laatste nog de Parmezaanse kaas toe en werk af met basilicum.
Tips:
Hou rekening met de kooktijd die op de verpakking van jou risotto rijst staat! Meestal is dit 20 minuten.
Dit is een vegetarisch gerecht, maar er kan altijd nog vlees of vis aan toegevoegd worden door bijvoorbeeld kippenblokjes, een zalmfilet bacon- of hamblokjes bij te bakken.
Mijn persoonlijke favoriete combo in dit recept zijn kleine kerstomaatjes en mini mozzarella bolletjes.