Rode bietenburger

Bereidingstijd: 35 minuten
Soort gerecht: Hoofdmaaltijd

Ingrediënten:

(5 personen)
250 g rode biet
125 g kikkererwten
100 g havermout
50 g geitenkaas
2 rode ui
3 teentjes look
Peper en zout
Rozemarijn en tijm
5 bruine hamburgerbroodjes
1 krop sla
2 tomaten
2 zoete paprika's
200 g Griekse (magere) yoghurt)
1 koffielepel olie

Bereiding:

  • Maal de havermout fijn met een keukenmachine of blender, of gebruik havermeel.
  • Snij de rode biet, 1 rode ui en 2 teentjes look fijn. Doe dit in de keukenmachine.
  • Mix dit geheel en voeg de kikkererwten en geitenkaas erbij, kruid af met peper, zout en rozemarijn. Mix verder tot een smeuïge massa.
  • Om een droger deeg te creëren kan je extra havermeel toevoegen indien je dat wenst.
  • Maak van het deeg 5 hamburgers.
  • Leg ze 15min in de diepvries of 30 minuten in de koelkast, op deze manier vallen ze minder snel uit elkaar bij het bakken.
  • Ondertussen kan je de groenten wassen en fijn snijden voor de rauwkostsalade die je er extra kan bij serveren en de salade die je mee tussen je broodje doet. (sla, tomaten, 1 rode ui en zoete paprika)
  • Maak daarna de saus, hiervoor meng je de Griekse yoghurt met 1 teentje look, een koffielepel tijm en olie, peper en zout.
  • Bak de burgers ongeveer 5 minuten per kant.
  • Beleg je broodje met de burger, saus en sla en serveer met een extra salade.

Tip:

Eet je graag gebakken ui tussen je broodje in plaats van rauw? Bak dan de ui ringen in plaats van dit rauw bij de salade te doen.

 

Smakelijk – Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: