Snij de broccoli in roosjes en snij ook de groene steel in kleine blokjes.
Snipper de ui fijn.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin en doe in een potje en hou apart voor de afwerking.
Kook de pasta en broccoli in dezelfde kookpot gaar (met zout), broccoli heeft een bereidingstijd van 6-8 minuten. Als jou pasta een langere gaar tijd heeft, voeg je de broccoli iets later toe.
Verhit ondertussen de pan met olie en stoof de ui aan. Voeg hier na enkele minuten de hamblokjes aan toe.
Voeg als de hamblokjes licht gebakken zijn de kruidenkaas toe met een soeplepel kookvocht (of meer indien nodig) en roer tot een gladde saus.
Als de broccoli en pasta gaar zijn giet je deze af en voeg je deze toe aan de saus.
Leg de pasta op je bord en werk af met pijnboompitten.
Tip:
Zelf heb ik gebruik gemaakt van boursin cuisine light. Dat vind ik alvast een top combinatie (ik wordt niet gesponsord ofzo ;) ). Maar een andere kruidenkaas kan ook natuurlijk!
Een Mediterraanse twist? Boursin tomaat en Mediterrane kruiden is gelijkaardig van samenstelling als de gewone boursin light.