Spinaziequiche met krokante aardappelkorst

Bereidingstijd: 60 minuten
Soort gerecht: Hoofdmaaltijd| Lunch

Ingrediënten:

4 à 6 grote aardappelen
600 g verse spinazie
1 rode ui
75 g gemalen kaas (light)
4 eieren
250 ml light room
400 g ricotta
1 eetlepel oregano
Peper en zout
Olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snij ondertussen de aardappelen in dunne schijfjes.
  • Vet daarna de ovenschaal in met olijfolie en bekleed de bodem en zijkanten met schijfjes aardappel en leg ze dakpansgewijs over elkaar.
  • Zet dit 15 minuten in de oven.
  • Was daarna de spinazie en snij terwijl de rode ui in fijne blokjes.
  • Stoof daarna de ui aan en doe de spinazie erbij en laat slinken.
  • Klop de eieren los en voeg hier de room, ricotta, peper, zout en oregano aan toe.
  • Als de aardappelen klaar zijn mag je hier de spinazie in leggen en daarover het eiermengsel verdelen. Leg de gemalen kaas er nog bovenop voor een krokante korst.
  • Zet dan het geheel voor nog 35 minuten in de oven en serveer!

 

Smakelijk – Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: