Wok van boerenkost

Bereidingstijd: 35 minuten
Soort gerecht: Hoofdmaaltijd

Ingrediënten:

(4 personen)
200 g ongekookte volkoren noedels
400 g runderreepjes
1 mini broccoli
1 mini bloemkool
1 courgette
200 g prinsessenboontjes
Scheutje sojasaus
1 teentje look
Peper en kerriepoeder
Olie

Bereiding:

  • Zet water op het vuur met zout en kook de noedels gaar volgens de verpakking.
  • Was de groenten.
  • Snij de broccoli en bloemkool in roosjes.
  • Snij de courgette in schijfjes en snij de topjes van de boontjes af.
  • Wok eerst de runderreepjes met olijfolie en kruid deze af met peper, kerriepoeder, een half teentje look en een scheut sojasaus.
  • Haal de runderreepjes uit de wokpan als ze aan de buitenkant gekleurd zijn.
  • Wok daarna alle groenten met olijfolie in de pan en kruid ze af met dezelfde kruiden als het vlees.
  • Als de groenten voldoende gaar zijn voeg je de noedels en het rundsvlees toe. Laat nog enkele minuten op het vuur garen en serveer daarna op een leuk bord!

Tips:

  • Dit receptje kan je ook perfect met diepvriesgroenten maken, je kan deze best de dag ervoor al in je koelkast leggen om te ontdooien. Zo is het een pak sneller klaar.
  • Diepvriesgroenten zijn ook heel praktisch voor de juiste portie te nemen, aangezien je niet overal mini bloemkooltjes of broccoli 's kan kopen.

 

Smakelijk - Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: