Wortel, Pastinaak en Zoete aardappel uit de oven

Bereidingstijd: 15 + 55 minuten
Soort gerecht: Hoofdmaaltijd

Ingrediënten:

(4 personen)
6 wortelen
2 pastinaken
700 g zoete aardappel
2 teentjes look
Paprikapoeder, rozemarijn
Peper en zout
Olijfolie
Vlees of vis naar keuze

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor, op 180°C.
  • Schil de groenten en aardappelen en snij daarna in korte reepjes.
  • Kruid het geheel af met zout, peper, look, paprikapoeder en rozemarijn. En meng dit door elkaar met 1 à 2 eetlepels olijfolie en leg in een ovenschaal.
  • Zet dit voor 40 minuten in de oven.
  • Na 40 minuten haal je dit uit de oven en leg je er een rauw stukje vis of vlees op en bak dit nog 10 à 15 minuten verder op 180°C.

Wist je dat..

  • Je hebt op deze manier weinig vetstof gebruikt omdat het stukje vis of vlees niet apart gebakken is. Je hebt weinig moeite moeten steken in je maaltijd, want het was maar een kwartier voorbereidingswerk en toch kan je gezond eten! Ideaal voor een luie zondag ;).
  • Je kan eindeloos variëren hierin door andere vlees of vissoorten te gebruiken, andere groenten of gewone aardappelen bijvoorbeeld.

 

Smakelijk - Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: