Zalmpita met tzatziki van rode biet

Bereidingstijd: 30 minuten
Soort gerecht: Hoofdmaaltijd

Ingrediënten:

(4 personen)
400 g zalmfilet
8 kleine (volkoren) pita broodjes
1 komkommmer
200 g rucola
200 g geraspte witte kool
200 g geraspte wortelen
1/2 Ijsbergsla
Tros kerstomaatjes
400 g (magere) Griekse yoghurt
1 rode biet
1/2 teentje look
1 eetlepel kappertjes
6 kleine augurken
Munt
Peper en zout

Bereiding:

  • Was de komkommer en snij deze en de ijsbergsla in fijne reepjes.
  • Was de rucola en leg in de schaal.
  • Doe de geraspte witte kool en wortelen in de schaal.
  • Was de tomaatjes en snij deze in kwartjes en leg in de schaal.
  • Rasp de rode biet en hou het sap dat mee in de verpakking zat apart.
  • Snij de augurken en de kappertjes in fijne stukjes en meng ze met de Griekse yoghurt, look, peper, munt, rode bietensap.
  • Neem de zalm en bak gaar in de pan.
  • Maak ondertussen de pitabroodjes een beetje nat en maak warm onder een gril toestel of broodrooster.
  • Om te serveren vul je de pitabroodjes met tzatziki, groenten en zalm.

*Dit recept is met een kleine twist een gezondere versie van de Zalmkebab van Jeroen Meus.

 

Smakelijk – Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: