- Aanbod

Losse consulten

GEWOON GEZOND AANBOD

Voedingsadvies op jouw maat, dat is ons doel!

Nood aan begeleiding naar een gezond eetpatroon en komaf te maken met emotioneel eten? Dan zijn losse consulten voor jou de beste aanpak. Ieder zijn traject is anders en heeft ook een andere duur.

Begeleiding nodig bij een medisch gerelateerde aandoening zoals diabetes, nierproblematiek, hoge cholesterol, hoge bloeddruk, … Dan kies je best voor losse consulten. Dan bekijken we samen of je voldoende hebt na 1 gesprek of extra begeleiding nodig hebt.

01

Eerste consultatie

(+/- 60-75 min)

Voor ons eerste gesprek zal je een link opgestuurd krijgen waarbij je een korte vragenlijst mag invullen. Zo kan ik mij perfect voorbereiden, de juiste info alvast voorzien en kunnen we meteen een vlotte start maken. Ik leer jou en je eetgewoonten graag wat beter kennen, zodat ik op basis daarvan alvast de eerste adviezen op maat kan geven. Want ik ga steeds bekijken waar jij nood aan hebt.

Wat mag je meenemen de eerste keer:

Omdat ik werk op een gewichtsneutrale manier komt de weegschaal niet aan bod, enkel als dit medisch gezien noodzakelijk is.

02

Tweede consultatie

(+/- 45min)

Tijdens het tweede gesprek gaan we eerst evalueren hoe de eerste 2-3 weken zijn verlopen. Wat we juist bespreken bij ons 2e consult hangt echt af van jouw nood. Heb je vooral nood aan specifiek voedingsadvies, dan zal ik jou al wat inspiratie geven rond voeding. Maar struggel je meer met emotie eten, dan gaan we hier eerst mee aan de slag en zal voedingsadvies zoals verpakkingen lezen pas in een latere fase aan bod komen.

** Ik geef geen klassiek dagschema meer mee als je wilt afvallen, want dit sluit niet aan bij mijn visie rond Intuïtief eten. Ik zal wel informeren rond hoe jij gezonde keuzes kan maken. Want ik ben ervan overtuigd dat gezond gedrag naar een gezond lichaam en gezond setpoint gewicht kan leiden.

03

Opvolgconsultatie

(20 – 30min)

Bij de opvolgconsultaties gaan we steeds opnieuw jouw voedingspatroon evalueren en bekijk ik steeds aan welk soort advies jij nood hebt. In de opvolgconsultaties ga ik ook vaak een topic bespreken, zodat je na x-aantal consulten alles weet rond gezond ontbijten, gezonde tussendoortjes, maaltijdplanning, gezond broodbeleg, tips bij feesten/restaurant, etc….

De afspraken zullen in het begin om de 2 à 3 weken zijn, waarna we er telkens iets meer tijd gaan tussenlaten.

Bij de opvolgingen ga ik jou niet op de weegschaal zetten, omdat ik geen focus op gewicht wil leggen. Waarom niet? Wel gewicht is maar een klein onderdeel van jouw gezondheid, ook bloeddruk, stress, erfelijkheid, bloeduitslagen, mentaal welzijn, etc.. gaan een invloed hebben op jouw gezondheid.

Een meerwaarde in onze praktijk is dat we momenteel zeer visueel werken met consultatiemateriaal. Dat wil zeggen dat ik regelmatig als ik aanvullende uitleg geef mijn consultatiemateriaal erbij neem. Hierdoor worden consultaties zeer visueel en onthoud jij veel beter de info die ik vertel en is de kans ook veel groter dat jij ook effectief tewerk gaat met de werkpunten die ik meegeef na de consultatie.

5/5

Sara is een heel gedreven, enthousiast persoon die veel tips mee geeft, ook uit haar eigen ervaringen met andere klanten geeft ze tips, die ze dan op tijd en stond weer doorgeeft. Ik vind de bundeltjes handig als ook het winkelkaartje met richtlijnen. Je tips en tricks op sociale media waar je doorverwijst naar je website zijn ook altijd leuk en welkom.

A.J.

Onze tarieven (vanaf 1 januari 2024)

1 persoon:

 • Eerste consult € 76

  +/- 60 tot 75 min

 • Tweede consult € 55

  +/- 45 min

 • Opvolgconsult € 37

  +/- 30 min

 • Opvolgconsult lang € 74

  +/- 60 min

 • NIEUW 6 beurtenkaart € 210

  € 35/ 30min

Consultaties die niet tijdig geannuleerd worden (24 uur voor uw afspraak) zullen voor de helft in rekening worden gebracht.
Betaling kan enkel Cash of met de GSM bancontact App (via het scannen van een QR-code). (Ik beschik niet over een bancontact apparaat!)