Project omschrijving

Geroosterde bloemkool met frisse yoghurtdip

Bereidingstijd: 25 min

Ingrediënten 5 personen :

  • 1 bloemkool
  • 250g magere Griekse yoghurt
  • Pitjes van 1 granaatappel
  • 60g amandelen
  • 2 kflp kurkuma
  • 1 kflp paprikapoeder
  • 1 kflp komijn
  • 3 el olijfolie
  • Snuifje peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • Rasp van 1 limoen
  • Sap van ½ limoen

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de bloemkool en verdeel in kleine roosjes.
  • Meng volgende kruiden: kurkuma, paprikapoeder, komijn, 1 teentje (geperste) look, peper, zout en de olijfolie.
  • Meng dit met de bloemkoolroosjes en verdeel dit over de bakplaat dat bekleed is met bakpapier.
  • Zet dit 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verhit ondertussen een droge koekenpan en rooster de amandelen voor 2 minuten.
  • Meng de Griekse yoghurt in een kommetje met de limoenrasp en limoensap. Breng verder op smaak met peper en zout.
  • Hak de amandelen in fijne stukjes.
  • Als de bloemkool klaar is laat je deze nog even afkoelen. Daarna serveer je ze in een mooie schaal, en strooi daarover de granaatappelpitjes en gehakte amandelen.
  • Serveer dit samen met de yoghurtdip en geniet ervan!

Smakelijk - Liefs Sara

*Dit recept komt uit het boek ‘Eet als een expert Party Time’ van I’m a Foodie.

Print Friendly, PDF & Email