Project omschrijving

Healthy mini-groenteloempia’s

Ingrediënten (10 à 12 porties):

  • 1 zoete paprika
  • 1 wortel
  • 1 teentje look
  • 1 courgette
  • 200g sojascheuten
  • Lente ui
  • 2 à 3 el zoetzure saus
  • Peper, zout
  • Filodeeg

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Was en snij alle groenten in reepjes, behalve de lente uitjes deze mogen in fijne ringetjes gesneden worden.
  • Stoof de groenten beetgaar met de look en kruid af met peper, zout en enkele el zoet zure saus.
  • Snij het filodeeg in een vierkant en leg als een ruit voor je.
  • Leg een strookje groenten op het filodeeg midden, onderaan.
  • Vouw vanuit de onderste punt over de vulling.
  • Vouw daarna van de zijkanten naar binnen en rol zo het rolletje verder in een loempia vorm.
  • Eventueel maak je de binnenkant van de bovenste punt nat om dicht te plakken.
  • Bak af voor 15-20 minuten in de oven.
  • Deze hoeveelheid is voor middelgrote loempia’s, wil je echte mini’s maken. Dan kan je er gemakkelijk een stuk of 20 van deze vulling maken.

Smakelijk – Liefs Sara

Print Friendly, PDF & Email