Project omschrijving

Volkoren tortillachips met guacamole

Ingrediënten tortillachips (4 personen):

  • 4 volkoren wraps
  • 1 el olijfolie

Ingrediënten guacamole:

Versie 1:

  • 2 avocado’s
  • 1 tomaat
  • 1 puntpaprika
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes look
  • 1 kfl Koriander
  • Peper, zout
  • 1 el olijfolie
  • 1 limoen

Versie 2:

  • 2 avocado’s
  • 1 tomaat
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • Peper
  • Zout
  • 1 el olijfolie
  • 1 limoen
  • 2 stuks lente ui

.

.Bereidingswijze:

Tortillachips:

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hete lucht).
  • Snij of knip de volkoren wraps in driehoekjes en smeer ze lichtjes in met olijfolie. Bedek de bakplaat met bakpapier en leg daarop de tortilla’s.
  • Bak de tortilla’s voor 10 minuten op 180°C.

Guacamole versie 1:

  • Pel en snijd de avocado in stukjes, plet ze met een vork en voeg hier de olijfolie bij.
  • Pers de teentjes look. Snijd de sjalot, tomaat en de puntpaprika in fijne blokjes.
  • Meng dit allemaal met de avocado’s en kruid af met peper, zout, koriander en limoensap.

Guacamole versie 2:

  • Pel en snijd de avocado in stukjes, plet ze met een vork en voeg hier de olijfolie bij.
  • Pers de teentjes look. Snijd de sjalot, tomaat en lente ui in fijne blokjes.
  • Meng dit allemaal met de avocado’s en kruid af met peper, zout en limoensap.

TIP: Ook humus kan erbij worden geserveerd als dipsaus.

En onthoud, dit is geen al you can eat variant 😉. Want mager en gezond zijn niet altijd hetzelfde.

Smakelijk – Liefs Sara

Print Friendly, PDF & Email