Pizza met geitenkaas en pompoen

Bereidingstijd: 30 minuten
Soort gerecht: Hoofdmaaltijd

Ingrediënten:

(4 personen)
1/2 butternut pompoen
1 rolletje geitenkaas
1 rode ui
1 zoete paprika
4 sneetjes serranoham
1/4 courgette
Handvol walnoten
4 pizzabodems
Olijfolie
Paprikapoeder, lookpoeder, oregano
Peper en zout

Bereiding:

  • Schil de Butternut en snij enkele dunne schijfjes eraf voor op de pizza te leggen.
  • Snij de rest van de Butternut in blokjes.
  • Snij de rode ui in halve ringen en stoof de helft op in een scheutje olijfolie.
  • Leg de andere helft op een schaaltje, om later mee de pizza mee te beleggen.
  • Voeg aan de gestoofde uit de Butternut blokjes toe en stoof mee gaar.
  • Kruid de pompoen met paprikapoeder, look, zout, peper en oregano.
  • Verwarm de oven al voor op 220°C. Ik zet zelf mijn oven ook op de stand ‘pizza hete lucht’.
  • Was en snij ondertussen de courgette in dunne schijfjes.
  • Was en snij de zoete paprika in reepjes.
  • Snij de geitenkaas in schijfjes en leg alles makkelijk klaar om zo meteen de pizza mee te beleggen.
  • Zelf ben ik wel fan om de pizza eerst al enkele minuten af te bakken zonder beleg, zodat de bodem (ook het binnenste deel) goed krokant is, bij de Magioni pizza is dat minder nodig. Maar doe vooral wat jezelf het lekkerste vind.
  • Als de pompoenblokjes gaar zijn mag je deze mixen, normaal is de structuur goed en blijft het vrij dik om gemakkelijk de bodem mee te besmeren.
  • Leg de pizzabodem op een pizza bak plaat (of een gewone bakplaat met bakpapier).
  • Besmeer met de pompoenmix.
  • Leg daarop de pompoenschijfjes, courgetteschijfjes en paprikareepjes. En vul aan met geitenkaas (of Mozzarella), enkele walnoten en rode uit. Als laatste verscheur je de Serranoham in reepjes en leg je deze er ook nog mee op.
  • Zet dan de pizza nog 8-10min (volgens verpakking) in de oven en daarna kan je lekker genieten van jouw pizzamoment!

Serveren:

Ik koos hier voor de volkoren paprika pizza bodem van Magioni, ik vind dit zelf een stevige en lekkere pizza bodem, maar een gewone volkoren pizzabodem zou ook perfect een goede keuze zijn. Kies vooral wat jij het lekkerste vind!

Je kan trouwens de Magioni pizzabodems perfect invriezen, heel handig als je met een oneven aantal in huis bent.

Je kan ook perfect de geitenkaas vervangen door Mozzarella als je dat lekkerder vind.

Smakelijk – Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: